MC-voor-vrijwilligers

Als vrijwilliger aan de slag met MattieClick?

Je ziet hoe jonge zwangere vrouwen en moeders in je omgeving het soms moeilijk hebben. Ze hebben te weinig tijd voor zichzelf, of hebben problemen met de opvoeding, hun relatie, met geld of werk. Je wilt graag iets doen voor deze vrouwen. Dat kan met MattieClick!

Praktische hulp voor (aanstaande) moeders

Als jij als vrijwilliger een of meer (aanstaande) moeders wilt ondersteunen, kun je daarbij MattieClick  inzetten. Dit is een handige en praktische methode. Hiermee kun je samen met de vrouw in kwestie eenvoudig inventariseren hoe haar netwerk eruitziet. Zo krijgt zij in beeld waar ze oplossingen kan vinden voor de problemen waar ze mee zit.

Wat is MattieClick?

Iedereen heeft immers mensen om zich heen die in lastige periodes hulp kunnen bieden. En soms zijn er méér mensen dan je in eerste instantie zou denken. Via MattieClick ontdekken (aanstaande) moeders in vijf handige stappen wie ze kunnen benaderen. Bijvoorbeeld met de vraag om een middagje te komen oppassen, of om te helpen bij het aanvragen van toeslagen. Of om eens ervaringen uit te wisselen over het moederschap.

Lees meer over MattieClick

MattieCafé

Je kunt direct aan de slag met de informatie die je op deze website vindt. Daarnaast kun je één keer per maand terecht in ons MattieCafé . Hier ontmoet je andere vrijwilligers, professionals en moeders. Ook is er een MattieClick-coach bij wie je met vragen terecht kunt

MattieClick-coach worden

Wil je wat meer de diepte in met MattieClick? Dan kun je een kosteloze workshop volgen (twee sessies). Na afloop mag je je MattieClick-coach noemen. Je hebt dan de kennis en tools in handen om met vertrouwen zelf MattieClick-groepen op te starten.

In de agenda vind je de data van de volgende MattieCafés en workshops.