fbpx
MC-voor-vrijwilligers

Als vrijwilliger aan de slag met MattieClick?

Je ziet hoe jonge zwangere vrouwen en moeders in je omgeving het soms moeilijk hebben. Ze hebben te weinig tijd voor zichzelf, of hebben problemen met de opvoeding, hun relatie, met geld of werk. Je wilt graag iets doen voor deze vrouwen. Dat kan met MattieClick!

Praktische hulp voor (aanstaande) moeders

Als jij als vrijwilliger een of meer (aanstaande) moeders wilt ondersteunen, kun je daarbij MattieClick  inzetten. Dit is een handige en praktische methode. Hiermee kun je samen met de vrouw in kwestie eenvoudig inventariseren hoe haar netwerk eruitziet. Zo krijgt zij in beeld waar ze oplossingen kan vinden voor de problemen waar ze mee zit.

Wat is MattieClick?

Iedereen heeft immers mensen om zich heen die in lastige periodes hulp kunnen bieden. En soms zijn er méér mensen dan je in eerste instantie zou denken. Via MattieClick ontdekken (aanstaande) moeders in vijf handige stappen wie ze kunnen benaderen. Bijvoorbeeld met de vraag om een middagje te komen oppassen, of om te helpen bij het aanvragen van toeslagen. Of om eens ervaringen uit te wisselen over het moederschap.

Lees meer over MattieClick

MattieCafé

Je kunt direct aan de slag met de informatie die je op deze website vindt. Heb je een groep van minimaal 10 personen die geïnteresseerd zijn? Dan kun je ook een speciaal MattieCafé laten organiseren. Een MattieClick-coach geeft dan meer informatie over MattieClick. Natuurlijk is er ook veel ruimte om vragen te stellen.

MattieClick-coach worden

Wil je meer de diepte in met MattieClick? Dan kun je een gratis workshop volgen. Na afloop mag je je MattieClick-coach noemen. Je hebt dan de kennis en tools in handen om met vertrouwen zelf MattieClick-groepen op te starten. We kunnen deze workshop ook op aanvraag organiseren, op een datum en een locatie die jou uitkomt (in overleg uiteraard!). Daarvoor is het nodig dat je minimaal 10 geïnteresseerde personen bij elkaar hebt.

In de agenda vind je de data van de volgende open workshops.