fbpx

Tips

Tips om nog meer uit MattieClick te halen

Tip 1

Als je de MattieClick invult, denk dan goed na over alle mensen in je omgeving. Je familie, vrienden, buren. Maar ook de mensen die misschien wat verder weg staan, zoals een kennis met wie je een goede klik hebt. Of de kapster die altijd zo belangstellend is. Of iemand uit het ziekenhuis, of van het consultatiebureau waar je regelmatig komt.

Tip 2

Wat kun je aan die mensen vragen? Misschien kan je oom je helpen als je huursubsidie aan wilt vragen. Of kan je nichtje je tips geven over borstvoeding. Het is best mogelijk dat die kapster graag een paar uurtjes op jouw kindje komt passen. En de verpleegkundige van het consultatiebureau kan je misschien advies geven als jouw kindje ’s nachts steeds maar huilt.

Tip 3

Op een ander afstappen en vragen of hij of zij je wil helpen – dat is best moeilijk. Het beste kun je gewoon eerlijk zijn over wat je nodig hebt. Je moet er dan op vertrouwen dat de ander aangeeft als hij of zij geen zin of tijd heeft om jou te helpen.

Tip 4

Het is ook belangrijk waar de mensen in je netwerk wonen. Voor een vriendin die aan de andere kant van het land woont, is het lastig om te komen oppassen. Maar je kunt misschien wel fijn met haar appen of bellen.

Tip 5

Het kan gebeuren dat je ontdekt dat je eigenlijk helemaal niet zo veel mensen om je heen hebt. Onthoud dan dat het er niet om gaat hoevéél mensen je kent, maar hoe je relatie is met de mensen die je kent. Het is fijn als je een paar mensen kent op wie je écht kunt rekenen. Dat hoeven er helemaal niet zo veel te zijn.

Liever samen?

Wil je liever wat uitgebreider over MattieClick praten? Samen met andere (bijna)moeders en een coach? Geef je dan op voor een gratis workshop.