MC-voor-vrijwilligers

Als vrijwilliger aan de slag met MattieClick?

Je ziet hoe jonge (aanstaande) moeders en vaders in je omgeving het soms moeilijk hebben. Ze hebben te weinig tijd voor zichzelf, of hebben problemen met de opvoeding, hun relatie, met geld of werk. Je wilt graag iets voor hen doen. Dat kan met MattieClick!

Praktische hulp voor (aanstaande) ouders

Als jij als vrijwilliger een of meer (aanstaande) ouders wilt ondersteunen, kun je daarbij MattieClick inzetten. Dit is een handige en praktische methode. Hiermee kun je samen met de moeder of vader in kwestie eenvoudig inventariseren hoe hun netwerk eruitziet. Zo ontstaat er een duidelijk antwoord op de vraag: waar zijn oplossingen te vinden voor de problemen waar ze mee zitten?

Wat is MattieClick?

Iedereen heeft immers mensen om zich heen die in lastige periodes hulp kunnen bieden. En soms zijn er méér mensen dan je in eerste instantie zou denken. Via MattieClick ontdekken (aanstaande) moeders en vaders in vijf handige stappen wie ze kunnen benaderen. Bijvoorbeeld met de vraag om een middagje te komen oppassen, of om te helpen bij het aanvragen van toeslagen. Of om ervaringen uit te wisselen over hoe het is om kinderen te hebben.

Maandelijks online MattieCafé

Heb je vragen over MattieClick? Of wil je horen hoe anderen met deze methode aan het werk zijn?
Elke maand hebben we een gratis online MattieCafé, waarin een van onze trainers de vragen van MattieClick-gebruikers beantwoordt.

Kijk hier wanneer het eerstvolgende online MattieCafé is.

MattieClick-coach worden

Wil je meer de diepte in met MattieClick? Dan kun je een gratis workshop volgen. Na afloop mag je je MattieClick-coach noemen

Lees hier meer over de mogelijkheden.