mc-voor-professionals2

Werk je in de zorg of het sociale domein?

In je werk zie je veel jonge zwangere vrouwen en moeders. Sommigen van hen hebben het moeilijk: ze weten niet hoe ze na de bevalling hun leven weer op de rit kunnen krijgen. Of de stress van het (aanstaande) moederschap wordt hen te veel. Anderen zitten met problemen rondom werk, huisvesting of geld. Je zou hen wel willen helpen, maar eigenlijk hoort dit niet bij jouw werkzaamheden. Wat kun je doen?

Praktische hulp voor zwangere vrouwen en moeders

In veel gevallen kan informele zorg een uitkomst zijn. De vrouwen kunnen dan putten uit hun eigen netwerk. Daar vinden ze mensen die hen een steuntje in de rug geven, waardoor het allemaal wat gemakkelijker wordt. Een vriendin die een middag in de week oppast, een buurman die helpt met het aanvragen van toeslagen bij de SVB. Simpel. Maar voor veel van deze vrouwen is het niet zo simpel. Ze hebben namelijk niet duidelijk in beeld wie ze om hulp kunnen vragen.

Wat is MattieClick?

MattieClick is een methode waarmee de doelgroep heel eenvoudig kan inventariseren bij we ze terecht kunnen. Familie, vrienden, maar ook kennissen en mensen aan wie deze vrouwen niet zo snel zouden denken. In 5 stappen ontdekken ze wie ze om hulp kunnen vragen. Daarnaast kunnen de vrouwen een workshop volgen met extra tips en begeleiding.
Lees meer over MattieClick.

Wijs je cliënten op MattieClick

Als je denkt dat MattieClick nuttig voor je cliënt kan zijn, wijs haar dan op onze online tool (via de website, een app voor de mobiele telefoon volgt halverwege 2020).
Voor vrouwen die het fijn vinden om in contact te komen met andere jonge moeders, zijn er gratis MattieClick-workshops. In 2 sessie(s) brengen ze onder begeleiding hun netwerk in kaart en leren ze hoe ze deze mensen kunnen inschakelen. Lees hier meer over de workshops. Voor wie eerst iets meer wil weten, zijn er informatiebijeenkomsten, de MattieCafés.

Workshops en infobijeenkomsten

Wil je zelf meer weten over MattieClick en hoe je het toe kunt passen? We organiseren informatiebijeenkomsten en workshops voor professionals (kosteloos). In de agenda vind je de data.
Wil je je aanmelden? Dat kan hier.

Infomateriaal

We hebben ook infomateriaal beschikbaar dat je in je praktijk neer kunt leggen. Download de folder of bestel een aantal (gratis) gedrukte exemplaren.

Gedrukte folders bestellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.