fbpx
mc-voor-professionals2

Werk je in de zorg of het sociale domein?

Werk je in de gezondheidszorg of in het sociale domein?

In je werk zie je veel jonge zwangere vrouwen en moeders.
Sommigen van hen hebben het moeilijk: ze weten niet hoe ze na de bevalling hun leven weer op de rit kunnen krijgen. Of de stress van het (aanstaande) moederschap wordt hen te veel. Anderen zitten met problemen rondom werk, huisvesting of geld. Je zou hen wel willen helpen, maar eigenlijk valt dit niet onder jouw werkzaamheden. Wat kun je doen?

Praktische hulp voor zwangere vrouwen en moeders

In veel gevallen kan informele zorg een uitkomst zijn. De
vrouwen kunnen dan putten uit hun eigen netwerk. Daar zijn mensen die ze net dat cruciale steuntje in de rug geven, waardoor het allemaal wat gemakkelijker wordt. Een vriendin die een middag in de week oppast, een buurman die helpt met het aanvragen van toeslagen bij de SVB. Simpel. Maar voor veel van deze vrouwen is het niet zo simpel. Ze hebben namelijk niet duidelijk in beeld wie ze om hulp kunnen vragen.

Wat is MattieClick?

MattieClick is een methode waarmee de doelgroep heel
eenvoudig kan inventariseren bij we ze terecht kunnen. Familie, vrienden, maar ook kennissen en mensen aan wie deze vrouwen niet zo snel zouden denken. In 5 stappen ontdekken ze wie ze om hulp kunnen vragen – van een middagje oppassen tot steun bij complexere zaken. Daarnaast kunnen de vrouwen een workshop volgen met extra tips en begeleiding.

Lees meer over MattieClick hier.

Wijs je cliënten op MattieClick

Als je denkt dat MattieClick nuttig voor je cliënt kan zijn, wijs haar dan op onze online tool.

Daarnaast organiseren we gratis MattieClick-workshops voor (aanstaande) moeders. In 1 of 2 sessie(s) brengen ze daar onder begeleiding van een coach hun netwerk in kaart. Ook leren de vrouwen hoe ze deze mensen kunnen
inschakelen. Bovendien ontmoeten ze tijdens de workshops andere moeders met wie ze hun ervaringen kunnen delen.

Lees hier meer over de workshops.

Infomateriaal

We hebben ook infomateriaal beschikbaar dat je in je praktijk neer kunt leggen. Stuur ons dan een bericht via info@mattieclick.nl.