mc-voor-professionals2

Werk je in de zorg of het sociale domein?

In je werk zie je veel jonge (aanstaande) moeders en hun partners. Sommigen van hen hebben het moeilijk: sinds er een kind is, is het leven best ingewikkeld geworden. Een kind hebben is niet alleen maar leuk, ontdekken ze. De stress van het ouderschap wordt hen te veel. Soms zitten ze bovendien met problemen rondom werk, huisvesting of geld. Je zou hen wel willen helpen, maar eigenlijk valt dit niet onder jouw werkzaamheden. Wat kun je doen?

 

Praktische hulp voor zwangere vrouwen en moeders

In veel gevallen kan informele zorg een uitkomst zijn. De vrouwen en hun partners kunnen dan putten uit hun eigen netwerk. Daar zijn mensen die ze net dat cruciale steuntje in de rug geven, waardoor het allemaal wat gemakkelijker wordt. Een vriendin die een middag in de week oppast, een buurman die helpt met het aanvragen van toeslagen bij de SVB. Simpel. Maar voor veel van deze ouders is het niet zo simpel. Ze hebben namelijk niet duidelijk in beeld wie ze om hulp kunnen vragen.

Wat is MattieClick?

MattieClick is een methode waarmee de doelgroep heel eenvoudig kan inventariseren bij wie ze terecht kunnen. Familie, vrienden, maar ook kennissen en mensen aan wie ze niet zo snel zouden denken. In 5 stappen ontdekken ze wie ze om hulp kunnen vragen – van een middagje oppassen tot steun bij complexere zaken.

Lees meer over MattieClick hier.

Wijs je cliënten op MattieClick

Als je denkt dat MattieClick nuttig voor je cliënt kan zijn, wijs haar of hem dan op onze website of geef het gratis infomateriaal mee.

Wil je meer de diepte in met MattieClick? Dan kun je een gratis workshop volgen. Na afloop mag je je MattieClick-coach noemen. 

Lees hier meer over de workshops.